Pages

Sunday, September 18, 2011

Web IRC - Online Chatting

Posted by gajahwhite | Sunday, September 18, 2011 | Category: | 1 comments

Selamat datang ke ruangan Web IRC.. pacuan untuk online chatting.. ringkas dan mudah..


Setting sebelum connect...
Server: No need to change
Auth method: No need to change
Username: Pilih nickname anda (default: Kawan****)
Password: Not required
Channel: No need to change


Pastu tekan "Login".. enjoy!



If you have any comments, ideas, or questions, you may post it >HERE<

Wednesday, August 24, 2011

Marco Tempest: The magic of truth and lies (and iPods)

Posted by gajahwhite | Wednesday, August 24, 2011 | Category: , , | 1 comments



sup guys..

got something to share with all of you.. this clip is about the TED Conference where the world's leading thinkers and doers give the talk of their lives in 18 minutes

Using three iPods like magical props, Marco Tempest spins a clever, surprisingly heartfelt meditation on truth and lies, art and emotion.

So, x yah nk terbayang².. Let enjoy this clips..




If you have any comments, ideas, or questions, you may post it >HERE<

Sunday, August 21, 2011

Makan Apa Paling Sedap?

Posted by gajahwhite | Sunday, August 21, 2011 | Category: , | 4 comments


"nk makan.. tak maw.. nk makan.. tak maw.. aahh.. blasah ja lah.."
"lex lex.. usha line dlu..."

haa.. ceni lah klo menjelang bulan berpuasa.. dugaan banyak.. ala.. kadang tu tak dak apa pon.. menjadi jugak.. dugaan la sangat.. saanggatt...


cakap banyak tak guna.. ni aku ada satu commercial clips yg nk share dgn anda suma.. ringkas dan padat.. so.. jom layan this kiut, funny & superb commercial clips.. should be on TV la this ads.. good quality what.. ok ok.. layanz...



If you have any comments, ideas, or questions, you may post it >HERE<

Thursday, August 18, 2011

Real Madrid vs 109 Kids

Posted by gajahwhite | Thursday, August 18, 2011 | Category: , | 4 comments

Assalamualaikum fella..

Hahaha.. see i'm laughing.. why? this is my 1st time watching a football match where 11 players against 109 players? Believe it or not.. this is for real..



During the Real Madrid FC tour in Guangzhou China, they had a friendly match with 109 China kids. This is not a really a real match as we see they meet kids as their opponents. Yup, I enjoy watching this games.. interested.. attractive.. and fun.. ^_^

Let's watch this match.. :D



If you have any comments, ideas, or questions, you may post it >HERE<

Wednesday, August 17, 2011

Cari? Search? Google?

Posted by gajahwhite | Wednesday, August 17, 2011 | Category: , , | 6 comments

Cari.. Search.. Google?

Sedar tak sedar penggunaan bahasa telah mengubah fakta dalam kehidupan kita. Pernahkah terlintas kat fikiran anda yang sesuatu perkataan khas mampu menjadi maksud lain? Pelik kan?

Antara satu perkataan yang telah asyik diguna pakai oleh masyarakat sekarang samada di dlm negara atau luar negara ialah perkataan "Google". Perkataan "Google" pada asalnya merupakan nama sebuah search engine di mana ianya juga nama bagi sebuah syarikat gergasi luar negara kini menjadi perkataan asas sebagai "mencari".



Betui kan? Ce tengok skarang ni, andai kata klo kita nak cari sesuatu or nak suruh orang len search sesuatu, mesti anda cakap ceni

"Ce ang google pasal kereta ni tengok"
"Nak cari contoh report? Apa susah.. google ja.. konfem ada punya"
"Fuh.. ada movie baru la.. sat nak google tengok bila kluaq panggung"
"Cemana nk bwat kuih ni ha? Nampak sedap.. sat nk google tengok resepi"
"Alamak cemana nk pakai Microsoft Office baru ni.. haa.. google kt internet mesti ada punya"

Tidak mengira usia tua atau muda, penggantian perkataan "google" daripada cari telah digunakan berleluasa sehingga kita sendiri rasa selesa. Dan disebabkan penggunaan harian inilah perkataan "google" telah pon menjadi bahasa rasmi sebagai perkataan yang mempunyai maksud di dalam Oxford English Dictionary (OED).

Anda boleh la semak perkataan "google" ni dalam OED's edisi terbaru keluaran Jun 2006.

Google as a verb is defined in the dictionary as;

intr. To use the Google search engine to find information on the Internet. trans. To search for information about (a person or thing) using the Google search engine.


If you have any comments, ideas, or questions, you may post it >HERE<

Tuesday, August 16, 2011

Churp Churp! Register, Share, Invite & Get RM!!

Posted by gajahwhite | Tuesday, August 16, 2011 | Category: | 1 comments

Assalamualaikum..

Yes, it is not easy to earn money. But this doesn't mean that it is hard for us to get money. With some effort and some good method, you can earn money easily.

Actually, I just join this community called Churp Churp. This Churp Churp is a community for social media influencers. This community give us chance to earn money by helping them to enlarge their community by doing some task. And yes, they'll rewards us as they promises.



The concept of this Churp Churp Community is:-
1) Register as a user for free (same as register on facebook, email or else)
2) Share their information to your social network page (such as facebook, twitter, blog)
3) Invite your friends / or other people to follow your Churp Churp link
4) Get reward RM1.00 per sign up (your friends or other people who follow your link and register with Churp Churp)

Easy right? With just doing some sharing or advertise and let your friends or other people follow your link and register with Churp Churp. Then u get RM1.00 each person sign up. If you want to attract them, let they know also that they will get RM1.00 each person sign up if they share and advertise their link.

Where to join? Just follow the link below:-

Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community! And get reward!

Thanks for interested with this community. You earn your part, I also earn some on my side. So let keep sharing this profit with all our friends. Good Luck! ^_^

If you have any comments, ideas, or questions, you may post it >HERE<

Churp Churp! Daftar, Kongsi, Jemput & Dapat RM!!

Posted by gajahwhite | | Category: | 1 comments

Assalamualaikum semua..

Tentu anda suma terfikir takkan senang sangat nak dapat duit kan? Yup, betul.. dalam dunia ni mana ada benda yang senang.. tapi tak semestinya semua jalan nak cari duit tu susah kan?

Actually, aku pon baru ja join benda ni. Nama benda ni Churp Churp. Churp Churp ni sbenaqnya satu komuniti sosial. Web ni lah yang menawarkan ganjaran kepada pengguna dia yang menolong komuniti ni berkembang dengan memberikan sedikit hadiah berupa wang tunai.



Konsep Churp Churp Komuniti ni adalah:-
1) Kita daftar sebagai ahli (percuma seperti daftar email, facebook dll.)
2) Share maklumat atau iklan Churp Churp di laman sosial (facebook, twitter, blog)
3) Jemput kawan join / sesapa yg klik link churp churp anda
4) Anda akan dapat ganjaran RM1.00 setiap seorang rakan/orang yg klik link churp churp anda dan mereka juga daftar dengan churp churp.

Mudah ja kan? Dengan hanya berkongsi dan sedikit iklan dan menyebarkan kepada rakan anda atau orang lain tentang link anda dan mereka juga turut sertai Churp Churp, anda akan dapat RM1.00 setiap seorang yang daftar. Dan sekiranya anda ingin menarik minat mereka, beritahu mereka juga akan dapat ganjaran serupa sekiranya mereka menyebarkan tentang ini kepada rakan-rakan mereka.

Jika anda berminat, sila ikut link di bawah ini.

Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community! And get reward!

Terima kasih kerana berminat dengan komuniti ni. Pendek kata, kita sama-sama kongsi peluang keemasan ini. Anda dapat habuan, aku pon dapat. Kan orang kata sharing is caring. Renung-renungkan dan selamat beramal! ^_^


If you have any comments, ideas, or questions, you may post it >HERE<

Monday, August 15, 2011

Lin Dan Juara Badminton World Championships 2011

Posted by gajahwhite | Monday, August 15, 2011 | Category: , | 3 comments

Juara badminton Olimpik, Lin Dan mempunyai persediaan yang sesuai untuk pertahankan gelarannya apabila beliau memenangi gelaran juara dunia kali keempat pada hari Ahad (14/8/2011) di arena Wembley yang akan digunakan untuk Sukan 2012.

Pemain pilihan China menyelamatkan dua mata perlawanan menentang pemain pilihan Malaysia Lee Chong Wei dengan kemenangan set yang kedua dan ketiga 20-22, 21-17, 23-21. Ia merupakan pertemuan terbaik di antara dua musuh yang hebat.

Lin Dan peserta China menjadi juara lelaki Badminton World Championships 2011

Kemenangan Lin Dan merupakan lambang kemegahan di mana China menjadi negara pertama yang berjaya mempertahankan kesemua lima gelaran dunia.

Pada ketika-ketika tertentu dia jarang sekali menguasai perlawanan, terutamanya pada mata 16-13 dalam perlawanan akhir, apabila seolah-olah Lee Chong Wei mengawal gelanggang, kesabaran dan keupayaan untuk bertahan kepada serangan menjaminkan kemenangan.

Dato' Lee Chong Wei, Malaysia sebagai naib juara Badminton World Championships 2011

Tidak kurang hebat Dato' Lee Chong Wei telah mempamerkan aksi menarik dan hebat beliau di mana dia berjaya memenangi set pertama dengan mata 22-20 dan pada set yang ketiga iaitu set penentuan beliau berjaya menangkis hebat dengan mendahului perlawanan sehinggalah ke mata 20-21. Kesilapan kecil yang dilakukan telah memberi peluang kepada Lin Dan untuk memenangi perlawanan sekaligus bergelar juara Badminton World Championships 2011.

Walaubagaimanapun, pujian dan penghargaan harus diberikan kepada Dato' Lee Chong Wei kerana dengan semangat beliau dan kesungguhannya telah menampilkan aksi hebat dan perlawanan yang sengit ke atas Lin Dan. Tahniah dan syabas diucapkan kepada Dato' Lee Chong Wei.


If you have any comments, ideas, or questions, you may post it >HERE<